Svarta Änkans paj
Pajdeg
100 g smör
100 g vetemjöl (1 2/3 dl)
2 msk kallt vatten
Fyllning
200 g Svarta Änkan
2 st ägg
2 dl mjölk eller vispgrädde
Salt och peppar
Gör så här
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Pajdeg, hacka samman smör och mjöl till en smulig massa.
3. Tillsätt vatten och blanda ihop till en deg.
4. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter, och ställ den i kylen i en halvtimme.
5. Picka pajskalet med en gaffel och förgrädda det mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna.
6. Fördela riven Svarta Änkan i pajskalet.
7. Blanda ägg, mjölk, salt och peppar, häll det över osten och grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 minuter.
8. Servera Svarta Änkans bästa paj med blandad sallad.