Press

Ostkompaniet och Vista Kulle lanserar en innovativ svensk ost!

Nu även med ”Från Sverige”-märkningen!

Wista Härads Apel®

Ostkompaniet och Vista Kulles fruktodling inleder ett samarbete gällande lokalproducerad och förädlad ost. Ostkompaniet i Jönköping står för kvalitativ, lagrad svensk ost som injiceras med Wista Härads Apel, ett äppeldestillat producerat av äpplen från Vista Kulles odlingar utmed Vätterns östsida. Resultatet lanseras nu som Wista Härads Apel®, en grynpipig ost.

Osten har lagrats och förädlats i ”Vätterland” under varsam övervakning av Ostkompaniets skickliga Ostmästare. Tillsammans med en ekfatslagrad Apel gifter sig smakerna på ett kraftfullt och spännande sätt! Nu med Från Sverige Märkningen!

Produkten lanserades hösten 2015 i samband med Äppeldalens skördefest på Vista Kulles egen gård utanför Jönköping.

Osten är nu även lanserad inom både dagligvaruhandeln och storhushållshandeln.

 

 


Från Sverige

Märket ”Från Sverige” är en frivillig ursprungsmärkning av svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter.

Att välja svenskproducerad mat för den goda smakens skull är gott nog. Genom Från Sverige-märkningen tydliggörs just ursprunget, så att kunderna snabbt och enkelt får reda på varifrån osten kommer.

-Ostkompaniet beslutade i ett tidigt skede när informationen om Från Sverige- märkningen kom ut, att låta alla sina ostar med svenskt ursprung få märkningen. Vi tror att det är viktigt att kunden snabbt får en upplysning om var produkten kommer ifrån, säger Ola Donnersten, försäljningschef Ostkompaniet.

Övriga ostar i Ostkompaniets sortiment som kommer att märkas med Från Sverige- märkningen är:

Västgöta Adel® – En rundpipig ost med en nötig karaktär

Svarta Änkan® – En grynpipig ost med sting

Waxholm Blå® – En rundpipig ost med en smidig konsistens, och nötig karaktär.

Präst® – En grynpipig ostklassiker

Herrgård® – En rundpipig ostklassiker

Grevé® – En rundpipig ostklassiker

Brännvinsost – En grynpipig ost, varsamt kryddad med svenskt brännvin

 

 

Läs mer om Från Sverige:

Faktablad

En efterfrågad märkespremiär – Från Sverige

Premiär och pressträff för märket Från Sverige


Om Ostkompaniet

Ostkompaniet ingår i Lindahls Invest AB, som är ett familjeägt företag med mer än 40 års erfarenhet inom livsmedelsbranschen. Ägaren och grundaren heter Anders Lindahl och är tidigare kanske mest känd för att ha startat Lindahls mejeriprodukter och lanserat den turkiska yoghurten i Sverige.

Hos Ostkompaniet finns ett brett urval av svensk kvalitetsost, med varierande lagringstid och smakstyrka, som förädlas under övervakning av våra erfarna ostmästare.

Vi kan också erbjuda ett brett sortiment av utländsk hårdost och dessertostar från hela Europa.

I anläggningen i Jönköping finns ett mognadslager med en kapacitet på drygt en miljon kg hårdost och en modern maskinpark för bitning, packning och prismärkning av ost.

Ostkompaniet har en innovativ och erfaren ledning som vågar utmana och tänka i nya banor. Korta beslutsvägar gör oss också till en alert och flexibel leverantör som löser våra kunders behov.


Om Vista Kulle fruktodling

På 1930-talet började det anläggas fruktodling på Bosgård Norrgård. Dåvarande ägare utökade successivt odlingen fram till 1978 då familjen Knutsson köpte den och flyttade hit.

Idag omfattar odlingen ca: 12 ha Äpplen och även en del päron. Förutom fruktodling bedrivs en gårdsbutik, frukt och grönt leveranser till konsument samt förädling av drycker.

  • Vi är stolta över vår kvalitativa ost, vår kunskap och innovationsanda i företaget. Kvalitet och innovation är två viktiga värden som vi vill förmedla och tillsammans med Vista Kulles fruktodling får vi nu möjligheten att utveckla innovativa och lokala produkter som saknas i sortimentet, säger Ola Donnersten, försäljningschef på Ostkompaniet i Jönköping.
  • Vi ser fram emot samarbetet med Ostkompaniet och att ta ytterligare ett steg i Vista Kulles utveckling. Idén med att kombinera kvalitativ svensk ost med vår egen Wista Apel har funnits i våra tankar under en längre tid och nu genom detta samarbete blir tankar verklighet, säger Fredrik Knutsson på Vista Kulles fruktodling.

För mer information, kontakta:

Ola Donnersten, Ostkompaniet AB,
tel
. 070-6472530,
ola.donnersten@lindahlshandel.se

Fredrik Knutsson, Vista Kulle fruktodling,
tel. 0706-6349057,
vistakullefruktodling@telia.com